A street cat named Bob. Een inspirerend verhaal.

bob de straat kat

Het verhaal over James Bowen, een straat muzikant verslaafd aan heroïne. Uitgespuugd door de samenleving. Totdat Bob de straat kat in zijn leven kwam.

Voordat Bob in zijn leven kwam:

Het begin van de film laat zien hoe alle voorbijgangers met een grote boog om James Bowen heen lopen. James een straat muzikant die best aardig zingt en gitaar kan spelen maar er door het harde leven niet bepaald fris uitziet. Het gaat niet goed met hem. Door verschillende omstandigheden uit zijn jeugd is hij op de straat beland en verslaafd aan heroïne geraakt. Een junkie dus.

Junkie James zwerft door de straten van Londen, geen dak boven zijn hoofd. Het kleine beetje geld dat hij als straat muzikant bij elkaar weet te verdienen, gebruikt hij niet om voedsel van te kopen maar gaat op aan zijn heroïne verslaving. Hij probeert wel af te kicken maar het leven op straat met andere verslaafde vrienden om zich heen maken dat niet gemakkelijk. Ook de dealers staan altijd dichtbij op de loer.

A street cat named Bob
Bron: http://1.bp.blogspot.com/-ohclv-tiInI/UM5dN5p947I/AAAAAAAACe0/cIXp70lcc1o/s1600/james+bob.jpg

Al vrij snel in het begin van de film nadat James weer een shot heroïne heeft kunnen scoren met een bijna fatale afloop, beseft hij zelf maar al te goed dat hij zo niet door kan gaan. Hij gaat naar zijn maatschappelijk werkster die haar uiterste best doet hem een helpende hand te bieden. Ze regelt een huis voor hem als hij toestemt mee te werken aan een afkickprogramma. James grijpt deze kans.

Dan op een dag is daar Bob de straat kat.

Bob een prachtige rode straatkat die door een open raam zijn huis binnen komt. Bob blijkt gewond te zijn en James brengt hem bij een dierenarts. Hij geeft zijn laatste geld uit aan medicijnen voor de kat. De kat knapt op en vanaf dat moment zijn de twee onafscheidelijk. In eerste instantie zet James Bob terug op de straat met het idee dat hij waarschijnlijk een andere eigenaar heeft. Maar Bob heeft andere plannen en volgt James overal waar hij gaat. Hij volgt hem zelfs in de bus dus James besluit zijn ding te doen als straat muzikant met Bob aan zijn zijde.

A street cat named Bob
Bron: http://www.chinadaily.com.cn/life/images/attachement/jpg/site1/20120314/001ec979096310ca35b008.jpg

Vanaf die dag veranderd alles. Veel mensen zijn vertederd door de muzikant met de kat aan zijn zijde. En vrij snel worden James en Bob een soort van legende. Er verschijnen filmpjes op Youtube, artikelen in de krant en James begint een leven op te bouwen met het geld dat hij verdient, dit keer als succesvolle straat muzikant. Zijn bekendheid wordt dankzij de filmpjes wereldwijd. Uiteindelijk gaat hij de daklozenkrant Big Issue verkopen. Zijn liefde voor de kat maken hem sterk genoeg om zijn verslaving te overwinnen. Hij komt in contact met een geïnteresseerde uitgever, met als gevolg het boek: A street cat named Bob.

Het boek A street cat named Bob  kwam uit in 2012 en verkocht meer dan een miljoen exemplaren en werd oa vertaald in het Nederlands: Bob de straat kat.

Het boek: A street cat named Bob werd een groot succes, geschreven in het Engels maar inmiddels al vertaald in meer dan 25 talen. En nu dus ook verfilmd. Dit is een waargebeurd verhaal. James Bowen is inmiddels wereld beroemd en heeft al 8 boeken op zijn naam staan. Allemaal over Bob. Bob de grootste held in dit verhaal.

Prachtig om te zien hoeveel de liefde en vriendschap van een dier kan betekenen. Een aanrader deze schitterende film!

A street cat named Bob
Bron: https://lh4.googleusercontent.com/-kmhOaF-wKUw/UhULTTVBnfI/AAAAAAAAkM0/2aGzG6pr_nI/s506/A-Street-Cat-Named-Bob-Bowen-Cover.JPG

De boeken:

1- A street cat named Bob

2- The world according to Bob

3- Bob: No ordinary cat

4- Where in the world is Bob?

5- My name is Bob

6- For the love of Bob

7- A gift from Bob

8- Bob to the rescue

Zover ik heb kunnen vinden zijn 4 van deze boeken in het Nederlands vertaald.

1- Bob de straat kat

2- De wereld volgens Bob

3- Het kerstfeest van Bob

4- Mijn naam is Bob

Bekijk de trailer hoe Bob de straat kat in James Bowen’s leven kwam.

Bedankt voor je bezoek en vergeet niet dit mooie verhaal met je vrienden te delen 😉