Mooie en bijzondere dierenvriendschappen. Foto’s en video’s.

bijzondere dierenvriendschappen

Dierenvriendschappen zijn mooi. Vaak de beste en meest onvoorwaardelijke die er zijn. Zowel tussen dieren onderling als tussen mens en dier.

Meestal ontstaan er dierenvriendschappen tussen dieren van dezelfde soort maar er zijn ook hele bijzondere vriendschappen tussen dieren die ieder tot een andere soort behoren. Daar gaat deze foto/video compilatie over. Bekijk de prachtige foto’s  en filmpjes en geniet ervan!

bijzondere dieren vriendschappen

 1- Jemelda en Tahlia, een senior hond en een ongewenste kat.

Dit is Tahlia de poes en Jemelda de hond. (foto onder) Beiden waren verlaten door hun eigenaar en apart gevonden. Kathy is de oprichtster van dierenopvang Gunyah Animal Healing Sanctuary (Australië). Ze vangt zieke, mishandelde en verwaarloosde dieren op.

bijzondere dieren vriendschappen
© Gunyah Animal Healing Sanctuary

Ze verteld dat het voorbestemd was dat de twee elkaar zouden vinden. Ze heeft nooit eerder zo’n diepe band tussen twee dieren gezien. Jemalda de hond heeft een zwaar verleden en was bang voor alles en iedereen. Stukje bij beetje verbeterde dat iets maar ze zocht nooit toenadering tot andere dieren. Dat veranderde spontaan toen Tahlia een ongewenste poes haar leventje kwam binnen gelopen.

bijzondere dieren vriendschappen
©Gunyah Animal Healing Sanctuary

“‘Slechts binnen enkele weken ontstond er een grote band tussen de twee”, verteld ze. Ze kunnen uren samen slapen, kroelen en Tahlia spendeert uren Jemelda te poetsen en wassen. Ze zijn onafscheidelijk.

bijzondere dieren vriendschappen
©Gunyah Animal Healing Sanctuary

De liefde tussen de twee is ook overgesprongen op de andere dieren. Tahlia heeft verschillende kittens verzorgd en bemoederd, zelfs een aantal geitjes en lammetjes! Maar Jemelda is haar favoriet en wordt dan ook altijd gekozen om bovenop te liggen slapen wat Jemelda geheel ok vindt. Jemelda is inmiddels 16 jaar en met zo’n lieve poezenvriendin super gelukkig! Gunyah Animal Healing Sanctuary kun je volgen op Facebook.

2- Coaster en Buttercup een paard en een geit.

Coaster een show paard van 13 jaar oud worstelde met angst problemen toen hij aankwam bij de stallen in de staat Washington. Zijn eigenaren besloten dat hij een vriend nodig had. Ze redden toen een geitje van enkele maanden oud van de vleesmarkt en doopten haar Buttercup.

bijzondere dieren vriendschappen
Coaster en Buttercup.

Toen ze aan elkaar werden voorgesteld leek Coaster niet veel interesse te hebben. In eerste instantie was hij niet echt vriendelijk voor de geit. Toen de geit daarop haar heil bij de andere paarden ging zoeken werd Coaster echter jaloers en dat was het begin van een mooie en diepe vriendschap. Nu is het stel onafscheidelijk en worden alleen maar gescheiden wanneer Coaster moet worden bereden of oefeningen moet doen. Vriendjes voor het leven! Bron: Dailymail.co.uk.

bijzondere dieren vriendschappen
Coaster en Buttercup.

3- Themba en Albert, een olifant en een schaap.

Themba een baby olifant verloor haar moeder nadat deze van een cliff was gevallen. Verzorgers redden het arme dier en hoopten dat een andere olifanten moeder het kalf zou adopteren, maar geen van de olifanten moeders stonden hem toe bij haar te drinken. De verzorgers probeerden dit toen zelf te doen maar Themba was te depressief om te eten.

bijzondere dierenvrienden
©caters

Toen ontmoette ze Albert het schaap. Deze kwam van een nabij gelegen boerderij en de twee werden dikke vriendjes. Themba bloeide op, begon te eten en de twee zijn nog steeds onafscheidelijk samen. Bron: yourdailydish.com.

bijzondere dieren vriendschappen
©Livebooklet.com.

Update 06-04-2017: Tot mijn verdriet las ik vandaag het bericht dat Themba de olifant is overleden. Nota bene een maand voordat ze zou worden terug gezet in de natuur bij haar familie. Het schijnt dat ze koliek heeft gekregen. Ze werd toen behandeld en het leek aan te slaan. Maar toen raakte ze plotseling in een coma waar ze niet meer uit is gekomen en is overleden. Heel verdrietig. Ik hoop dat Albert het lieve schaap het goed maakt. Rust is vrede arm meisje. Bron:Worldwideexperience.com.

4- Idgie en Ruth, een teckel en een verlamde kat.

Een echte achtergrond is er niet over dit bijzondere duo. Ze zijn samen gevonden in het landelijke gedeelte van Florida ergens op een oprit. De poes is gedeeltelijk verlamd, en toen ze werden gevonden stond de hond over haar heen om haar te beschermen. Ze waren waarschijnlijk in de steek gelaten.

bijzondere dieren vriendschappen
©JACKIE BORUM

Hij was alleen maar bezig zijn vriendinnetje te beschermen, ondanks dat hij zelf volledig onder de mieren zat. Een groot geluk voor dit lieftallige duo is dat ze samen geadopteerd zijn door Jackie Borum, een plaatselijke bewoonster die werkt in een dierenwinkel. Ze wilde ze hoe dan ook bij elkaar laten. Ze zijn absoluut onafscheidelijk en het toonbeeld van pure vriendschap. Bron: Heroviral.com.   Video: You tube.

5- Wilma, Root en Gabe. Een koe, een varken en een hond.

Tot slot nog een schitterend filmpje van 3 dikke vriendjes spelend in de sneeuw.

Video: You Tube.

Veel plezier met Wilma de koe, Root het varken en Gabe de hond!

Bedankt voor het lezen en vergeet het niet te delen met je dieren vrienden! 😉