Blinde koe rouwt om varkens vriendin maar vind nieuwe liefde.

baby de blinde koe en haar vriendin lulu het varken

Een prachtig verhaal over een blinde koe die acht jaar samenleefde met een varken. Deze twee waren onafscheidelijk en waren beste vriendjes. Toen het varken overleed en de koe ontroostbaar leek te zijn kwam daar opnieuw een bijzonder dieren vriendje voor in de plaats. Lees hier het verhaal van Baby de blinde koe en haar vriendin Lulu het varken. En hoe kalfje uiteindelijk in haar leven kwam.

blinde koe en varken vriendschap
Deborah Devlin, Eigenaresse Don’t Forget Us Pet Us farm in Dartmouth, deelt wat lekkers uit aan Lulu het varken en Baby de blinde koe. Bron: Herald News ©Dave Souza

Baby de blinde koe en Lulu het varken.

Wanneer de blinde koe Baby haar alziend oog en vriendin varken Lulu verliest, was ze volledig verloren en ontroostbaar.
Maar wonder boven wonder was het slechts een kwestie van dagen voordat er opnieuw een bijzonder dieren vriendje in haar leven kwam.

koe en varken
©Don’t forget.us pet.us.

Hoe Lulu terecht kwam op de Don’t forget us pet us farm.

Lulu het varken kwam 10 jaar geleden naar DFUPU (Do not forget us) een opvang organisatie in Dartmouth, Massachusetts. Ze was als biggetje gewond geraakt doordat haar moeder op haar ging liggen, en de boer had afstand van haar gedaan. Ze was niet behandeld en de eerste paar weken als je haar aanraakte, piepte ze van pijn en angst. Maar al snel met wat verzorging en liefde kreeg Lulu vertrouwen en groeide op tot een loyale dame.

Een blinde koe en een varken vriendschap
© littlethings.com

Haar zachte kant kwam vooral in haar naar boven toen ze Baby, een blinde koe ontmoette. De twee klikte meteen, en Lulu fungeerde al snel als een soort blinde geleide hond voor Baby.

een blinde koe en een varken vriendschap
© littlethings.com

Liefde op het eerste gezicht.

“Ik had al eerder geprobeerd wat andere dieren met Baby te koppelen” maar dat werkte niet, volgens Devlin (eigenaresse DFUPU). Het was liefde op het eerste gezicht. Dankzij Lulu wist Baby altijd waar alles was. Ze werden onafscheidelijk, van voedertijd tot de dagelijkse wandelingen door de opvang.

blinde koe en varken vriendschap
© littlethings.com

Een zwarte dag.

Heel verdrietig kwam toen de dag dat Lulu overleed. “Ik heb altijd geweten dat als dat moment zou komen het heel moeilijk zou zijn voor Baby”, verteld Devlin. Haar pijn was heel duidelijk te zien. Als ze niet aan het eten was was ze aan het huilen en loeien om haar varkens vriendin. Ze liep constant in cirkels, omdat ze niet goed alleen kon lopen zonder ergens tegen aan te botsen. Ze miste haar vriendin.

blinde koe varken vriendschap
© honesttopaws.com

Een dapper kalfje ontsnapt uit een slachthuis.

Aan de andere kant van de stad kwam er op dat moment een nieuwsbericht dat liet zien dat een jong kalf uit een slachthuis wist te ontsnappen. En dit niet voor de eerste keer! Er waren foto’s van dit kalf te zien in het nieuws hoe ze wist te overleven in de koude sneeuw. Ze was vastbesloten niet in het slachthuis te eindigen.

blinde koe varken vriendschap
© honesttopaws.com

Redding dankzij de media en een lokale vrouw.

Dit kalfje was in staat geweest enkele weken geleden te ontsnappen en werd een aantal dagen geleden gevangen. Doordat dit verhaal in de media kwam, kwamen er verschillende mensen in opstand toen ze dit arme wezen alsnog in het slachthuis wilden laten eindigen. Een lokale vrouw (Jean Brigs) bood toen aan het kalf te kopen, onder voorwaarde dat DFUPU voor haar zou zorgen.

blinde koe en een varken vriendschap
Bron: honesttopaws.com

Devlin was bereid en het slachthuis ging ook akkoord. Zodra het kalf was aangekomen op het terrein van DFUPU werd ze apart op een stukje weiland geplaatst om te acclimatiseren. Maar al na enkele seconden had het kalfje Baby gezien die in een aangrenzende wei stond. Ze probeerde direct haar aandacht te krijgen. Maar op dat moment rouwde Baby nog steeds.

baby en lulu
©turnto10.com

Wederom klikte het meteen.

“Ze probeerde met alle macht over het hek bij Baby te komen” zegt Devlin. En net zoals het meteen klikte tussen Lulu en Baby, duurde het niet lang of Baby en het kalfje vonden troost en vriendschap bij elkaar.
“Baby heeft nooit een kalfje van haarzelf gehad, maar ze is zo moederlijk over dit kalf”, verteld Devlin. Ze is blind, maar ze weet wanneer er iemand de weide inkomt. Dan gaat ze meteen voor het kalf staan. “Ik zie haar over haar waken, terwijl het kalf rust, net zoals een moeder zou doen”. Lulu beschermde en bewaakte Baby, maar nu zijn de rollen omgedraaid”. “Het is ongelofelijk om deze kant van haar te zien”, verteld Devlin.

blinde koe een varken en een kalf vriendschap
Bron: honesttopaws.com

Eindelijk veilig en thuis.

Na weken op de vlucht te zijn geweest, heeft het kalfje een thuis gevonden bij DFUPU. En Baby heeft weer een doel in haar leven. Het laatste bericht dat ik heb vernomen is dat er een wedstrijd op Facebook zal worden gehouden om een naam voor het kalfje te bedenken. Ik heb tot nog toe echter niet kunnen ontdekken welke dit geworden is. Zodra ik daar achter ben zal ik dit nog plaatsen.

een blinde koe een varken een kalf vriendschap
Bron: honesttopaws.com

Bedankt voor het lezen en vergeet het niet te delen met je dieren vrienden! 😉